پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

امیر مؤمنان امام علی (علیه السلام):
ای کمیل بن زیاد!
مردم سه دسته اند، دانشمند الهى، آموزنده اى بر راه رستگارى و پشه هاى دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که به دنبال هر سر و صدایى مى روند و با وزش هر بادى حرکت مى کنند؛ نه از روشنایى دانش نور گرفتند و نه به پناهگاه استوارى پناه یافته اند.
اى کمیل: دانش بهتر از مال است زیرا علم، نگهبان تو است و مال را تو باید نگهبان باشى مال با بخشش کاستى پذیرد اما علم با بخشش فزونى گیرد و مقام و شخصیتى که با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. اى کمیل بن زیاد شناخت علم راستین (علم الهى) آیینى است که با آن پاداش داده مى شود و انسان در دوران زندگى با آن خدا را اطاعت مى کند و پس از مرگ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا و مال فرمانبر است.
اى کمیل ثروت اندوزان بى تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان تا دنیا برقرار است زنده اند، بدن هایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دل ها همیشه زنده است.
کلمات قصار نهج البلاغه، حکمت ۱۴۷

نیاز به فناوری که بتواند دی اکسید کربن را جذب، حذف و تغییر کاربری دهد، با هر مولکول CO2 که به جو زمین می رسد قوی تر می شود. برای برآوردن این نیاز، دانشمندان آزمایشگاه ملی شمال غرب اقیانوس آرام (PNNL) نقطه عطف جدیدی را در تلاش‌های خود برای مقرون ‌به ‌صرفه و گسترده‌ تر کردن جذب کربن ایجاد کرده ‌اند. آنها سیستم جدیدی ایجاد نموده اند که به طور موثر CO2 را قبل از رسیدن به جو جذب می کند - کم هزینه ترین تا به امروز - و آن را به یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی جهان یعنی متانول تبدیل می کند.

هزینه های بالای جذب دی اکسید کربن و نیاز به فناوری پیشرفته انگیزه مهمی را می طلبد؛ دانشمندان PNNL معتقدند متانول می تواند این انگیزه را فراهم کند. متانول کاربردهای زیادی به عنوان سوخت، حلال دارد و یک عنصر مهم در  صنعت پلاستیک، رنگ، مصالح ساختمانی و قطعات خودرو به حساب می آید. تبدیل CO2 به مواد مفیدی مانند متانول مسیری را برای کارخانه جات صنعتی فراهم می کند تا کربن خود را جذب و تغییر کاربری دهند.

شیمیدان PNNL که تیم را در این روش جدید رهبری کرد، سیستم جدید را با بازیافت مقایسه نمود. David Heldebrant توضیح داد « به جای استخراج نفت از زمین برای ساخت مواد شیمیایی، ما سعی می کنیم این کار را با CO2 گرفته شده از جو یا کارخانه های زغال سنگ انجام دهیم تا بتوان آن را به چیزهای مفیدی تبدیل کرد. به اصطلاح کربن را زنده نگه می داریم. بنابر این مثل نفت، "آن را از زمین بیرون بکشید، یک بار استفاده کنید و دور بیندازید" نیست. ما در تلاشیم تا دی اکسید کربن را بازیافت کنیم، درست شبیه به بازیافت چیزهای دیگر مانند شیشه، آلومینیوم و پلاستیک».

کد خبر: 042

تاریخ انتشار:   05 بهمن 1401

دسته بندی: نوآوری

تحریریه پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

منبع خبر: PNNL