پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

امیر مؤمنان امام علی (علیه السلام):
ای کمیل بن زیاد!
مردم سه دسته اند، دانشمند الهى، آموزنده اى بر راه رستگارى و پشه هاى دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که به دنبال هر سر و صدایى مى روند و با وزش هر بادى حرکت مى کنند؛ نه از روشنایى دانش نور گرفتند و نه به پناهگاه استوارى پناه یافته اند.
اى کمیل: دانش بهتر از مال است زیرا علم، نگهبان تو است و مال را تو باید نگهبان باشى مال با بخشش کاستى پذیرد اما علم با بخشش فزونى گیرد و مقام و شخصیتى که با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. اى کمیل بن زیاد شناخت علم راستین (علم الهى) آیینى است که با آن پاداش داده مى شود و انسان در دوران زندگى با آن خدا را اطاعت مى کند و پس از مرگ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا و مال فرمانبر است.
اى کمیل ثروت اندوزان بى تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان تا دنیا برقرار است زنده اند، بدن هایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دل ها همیشه زنده است.
کلمات قصار نهج البلاغه، حکمت ۱۴۷

محققان ETH زوریخ روشی را  ابداع کرده اند که به کمک آن می توان اجسام بزرگ را از طریق یک کانال باریک وارد بدن نمود؛ این نوآوری امکان طراحی ابزارهای جراحی با حداقل تهاجم را افزایش می دهد.

این ربات انعطاف پذیر از قطعاتی جداگانه مانند یک رشته مروارید تشکیل شده است که پشت سر هم می لغزند و از طریق یک کانال باریک وارد بدن شده و به کمک آهنرباهای داخلی به شکلی از پیش تعریف شده تبدیل می شوند.

برای نمونه‌ های اولیه، محققان بخش‌ های نرم و الاستیک را با بخش‌ های سفت و سخت ترکیب کردند که آهنرباهای کوچک در آن گنجانده شده‌ است. این روش طراحی همچنین این امکان را برای سر آندوسکوپ فراهم می کند تا حرکاتی در شعاع و زوایای بسیار تنگ انجام دهد که با آندوسکوپ های امروزی امکان پذیر نیست. این افزایش تحرک، امکان طراحی دستگاه ‌هایی برای جراحی کم تهاجمی در اندام ‌هایی مانند روده یا معده را گسترش می‌دهد.

نتایج این پروژه که توسط تیمی از محققان به رهبری Hongri Gu دانشجوی پسادکتری ETH زوریخ انجام و در ژورنال Nature Communications منتشر شده است.

کد خبر: 063

تاریخ انتشار:  27 فروردین 1402

دسته بندی: نوآوری

تحریریه پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

منبع خبر:  Ethz.Ch

 

برای دریافت جدید ترین اخبار علم و فناوری کلیک کنید